Alles over het opvoeden van een puppy vindt u op Zoekdierenarts.nl!

Heeft u een pup aangeschaft? Schattig is ‘ie hé? Weet wel dat het opvoeden van een puppy veel tijd en energie kost. Een pup is erg nieuwsgierig en wil vaak alles ontdekken. Na ongeveer 12 weken wordt de pup angstiger. Het is dan ook belangrijk om een puppy voor die 12 weken al aan zoveel mogelijk te laten wennen. Hij ziet u dan echt als baasje. Geef uw puppy regelmatig complimenten en beloon hem met iets lekkers als hij of zij luistert. Bijvoorbeeld wanneer uw pup luistert naar het commando ‘zit’. U kunt uw pup ook naar een puppycursus sturen om de basisbeginselen te leren. Uw hond leert u hier gehoorzamen middels eenvoudige oefeningen. Op Zoekdierenarts.nl kunt u alles lezen over het opvoeden van een puppy.

Gromt uw puppy veel?

Net als kind moet een puppy ook grenzen leren. Daarnaast moet een pup sociaal gedrag ontwikkelen. Merkt u dat uw puppy veel gromt? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Allereerst kan een puppy grommen omdat hij of zij iets niet prettig vindt. Maar tijdens het spelen grommen veel puppy’s ook. Ook kan een puppy grommen als u te dichtbij het eten komt. Best lastig allemaal .. Het is belangrijk dat u uw puppy direct regels leert. Bijvoorbeeld door te bepalen wanneer en waar een puppy zijn of haar hondenbrokken krijgt. Leer de pup aan om eerst rustig te gaan zitten en op commando te starten met eten. Zo wordt het eten een beloning.

De website van Zoekdierenarts.nl

Voor meer informatie over het opvoeden van een puppy kunt u terecht op onze website. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.