Als adolescent jouw rijbewijs bij Rijschool Haarlem

In november 2011 is er besloten dat rijlessen, bij bijvoorbeeld Rijschool Haarlem, al genomen mogen worden vanaf je 16,5e levensjaar. Daarnaast was het al jaren mogelijk om een rijbewijs voor je scooter te halen op je 16e levensjaar. Vanaf je 18e mag je zonder begeleiding rijden. Maar is het verstandig? Kunnen we jonge volwassenen eigenlijk wel gewoon de weg oplaten in een auto of op een scooter? Het antwoord is ja. Dit is zelfs wetenschappelijk bewezen. De 2 soorten intelligentie verklaren dit.

2 soorten intelligentie

Er bestaan twee soorten intelligentie in een menselijk brein. Dit is de vloeibare en de gekristalliseerde intelligentie. De vloeibare intelligentie heeft betrekken op bijvoorbeeld cognities. Deze intelligentie speelt zich af in het werkgeheugen. Zodra het vaak genoeg herhaald wordt, zal de kennis verschuiven naar het langetermijngeheugen. De gekristalliseerde intelligentie is de vaste kennis. Dit kan ook wijsheid worden genoemd. De gekristalliseerde intelligentie is op zijn piek vanaf het 50e levensjaar. Dit komt omdat een oud volwassene zijn hele leven lang al veel kennis heeft opgedaan. De vloeibare intelligentie is op zijn piek in de adolescentie. Dit betekent dat de adolescentie de beste tijd is om iets te leren. Dit geldt dus ook voor het leren van autorijden. De kennis wordt in deze periode van ons leven het beste en snelste opgenomen.

Contact opnemen

Ben je overtuigd? En ben je minimaal 16 jaar oud? Ga dan naar de website van Rijschool Hoofddorp om informatie te lezen en je aan te melden voor het halen van een rijbewijs. Wacht niet te lang, nu je vloeibare intelligentie op zijn best is!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.