De kurk vochtig houden

Mijn vrouw en ik drinken altijd graag een wijntje in de avonden. Mijn vrouw en ik zijn dol op Frankrijk, en zo bezoeken wij elke zomer Frankrijk, waar wij altijd nieuwe plekken ontdekken waar heerlijk wijnen worden gemaakt. Zo zijn wij vorig jaar naar Normandiƫ geweest, waar wij een geweldige wijnmakers hebben ontmoet. Wij hebben een kijkje bij hun thuis mogen nemen, waar wij direct onder de indruk waren van geweldige wijnrekken (Weinregale). Eenmaal in Nederland hebben wij er direct een paar aangeschaft.

Goed voor de wijnen

Het opslaan van de wijnflessen in wijnrekken is enorm goed voor de wijnen. De wijn blijft hierdoor namelijk langer goed, doordat de kurk van de flessen vochtig blijft, en hierdoor niet de kans krijgt om uit te drogen. Zodra de kurk van een wijnfles namelijk droog wordt, zal deze krimpen, en krijgt lucht kans om bij de wijnen te komen. Doordat de wijnen vaak niet goed met de lucht om kunnen gaan, zal deze veranderen van smaak, waardoor je niet de optimale smaak van de wijn zult proeven.

Wil ook jij wijnrekken aanschaffen? Surf dan snel naar de website van de specialist en bestel gemakkelijk en snel een wijnrek (Weinregal) online via de webshop van de specialist!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.