Halal eten bestellen

Tegenwoordig is eten thuis laten bezorgen heel normaal. Dit kan via het restaurant of de snackbar zelf, maar er zijn ondertussen ook complete websites waar al de horeca bedrijven samen op staan. Je kunt denken aan pizza, pasta, snacks, Chinees of Grieks eten. Je kunt alles bestellen waar je maar zin in hebt. Je kunt zelfs halal eten bestellen.

Wat is halal?

Halal is het Arabische woord voor toegestaan. Tegenover halal heb je haram, dit betekent verboden. Halal wordt in de Islam onder andere gebruikt voor eten. Als voedsel halal is betekent het dat het aan de speciale richtlijnen voldoet. Eén van deze richtlijnen is het ritueel slachten. Dit wordt dhabiha genoemd. Hier zijn regels voor over hoe het dier is gefokt, de kwaliteit van het gegeven voedsel en ook over het transport van het dier. Niet alleen de wijze van transporteren, maar ook de afstand. Het vlees moet altijd geslacht worden in naam van Allah. Halal eten hoeft niet alleen door moslims geslacht te zijn. Zodra het halal is uitgevoerd door ‘mensen van het boek’, joden en christenen, of door een andere niet-moslims, mag het volgens de islam.

Bestellen

Bent u benieuwd geworden naar de halal producten? Ga dan naar de website van zainabfoods voor alle informatie en het bestellen van de producten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.