Taboe doorbroken: sexshop ontstaat

In tegenstelling tot vroeger, is seks geen taboe meer. Vroeger heerste het Christendom. Volgens God is seks bedoeld om je voort te planten. Christenen mochten geen seks voor het huwelijk hebben en geen voorbehoedsmiddelen gebruiken. Veranderingen in de taboe gingen langzaam, maar vooral in de jaren ’60 verbrak het taboe volledig. De gevolgen waren onder andere de opkomst van voorbehoedsmiddelen en de sexshop.

Wat veranderde in de jaren ’60?

In de jaren ’60 kwam de Seksuele Revolutie in het Westen. De opkomst van de anticonceptie pil was één van de dingen die hier aan bijdroeg.  Hiermee werd het signaal afgegeven dat seks mogelijk was buiten een huwelijk en ook kon zonder je voort te planten. Andere gevolgen van deze revolutie waren dat er openlijker over seks werd gesproken, dat er anders naar seks werd gekeken, dat er sexshops ontstonden en dat het meer in de media kwam. Je kon dus in het openbaar sex speeltjes kopen, over seks praten en als het aan de hippies lag kon je zelfs in het openbaar seks hebben.

Hoe zit het nu?

Het hebben van openbare seks is niet meer iets wat voorkomt, maar er wordt nog steeds openlijk over seks gesproken en de productie van sex speeltjes is flink doorgezet. De taboe is duidelijk nog meer verbroken over een groter publiek.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.