Wat betekent de Wet Werk en Zekerheid voor u?

Vanaf 1 januari 2015 zal er veel veranderen op het gebied van arbeidsrecht. Dit komt door de Wet Werk en Zekerheid. Onder andere het ontslagrecht, tijdelijke contracten en een aanzegtermijn zullen gewijzigd worden door deze nieuwe wet. U zult zelf ook in aanmerking komen met deze wijzigingen. Het is daarom goed om op de hoogte te zijn van alles wat er verandert, zodat u niet voor verassingen komt te staan. 

De wijzigingen

Ten eerste is er een aanpassing in het ontslagrecht. Er komt een transitievergoeding. Dit is een vergoeding die u na het ontslag als werknemer zult krijgen. Daarnaast komt er een bedenktijd in de vaststellingsovereenkomst. Een werknemer kan binnen de bedenktijd een beëindigingsovereenkomst oproepen. Er komen ook veranderingen in de tijdelijke contracten. Nieuw hierin zijn aanpassingen aan de ketenregeling, proeftijdbeding, concurrentiebeding en helemaal nieuw is de aanzegtermijn. Een aanzegtermijn is verplicht. Zo komt u tijdig te weten of een contract wordt verlengd of niet. Een laatste wijziging is dat een ontslagcommissie bij CAO kan worden ingesteld en dat de ontslagsvolgorde in dit CAO aangepast kan worden.

Wat Van Gelder Advocaten voor u kan doen

Als u nog advies nodig heeft over onder andere de Wet Werk en Zorg, dan kunt u terecht bij Van Gelder Advocaten. Advocaat arbeidsrecht Tilburg houdt van een menselijke en efficiënte aanpak. U kunt vrijblijvend een afspraak maken.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.